zasnova: Tadeja Zupan Arsov, izvajajo: Chorchyp, Anja Šivic, glasba Arsov; 
  video Fis#kultura – Skupaj zmoreva vse!  * ogled videa s klikom spodaj ali na http://www.youtube.com/watch?v=3EWibws9OoI  režija TZA
 Sprostitvene, meditacijske, razgibalne in raztegovalne vaje, prvi koraki v svet borilnih veščin in plesa – tudi za gibalne lenivce! …  vse pa ob dobri glasbi.

Fis#kultura-fotoMiranKambičFis#kultura* je drugačna, zabavna, hrupno-tiha šolska ura, v kateri bomo lahko na videz samo mirovali, pa vseeno veliko pridobili. Če bomo pogumni, lahko pridemo ali do znanja sprostitvenih, raztegovalnih vaj, meditacije … ali pa do prvih korakov na poti v ples, akrobacije, borilne veščine. V vsakem primeru, tudi če samo čisto malo poskusimo, odnesemo za vedno s sabo neprecenljive informacije o krepitvi telesa in duha.

Bomo razvili čudovito mišičasto telo? Lahko. Primer za to je Chorchyp.
Bomo postali neverjetno gibčni, a brez gromozanskih mišic? Lahko. Primer za to je Anja.
Bomo ostali na videz enaki, a opremljeni s prima kratkimi informacijami, ki jih lahko uporabimo kadar koli, če se nam le zljubi? Seveda
lahko, tako da ni razloga, da ne bi poskusili, vse to je … Fis#kultura.

*Fiskultura je staromoden izraz za športno oziroma telesno vadbo. V njem se skriva ime fis, to je zvišana nota f, in ker se znak za višaj piše kot sodobna ‘lojtra’, ‘hashtag’ #, je v Fis#kulturi vse to:
#muzika kultivira glasbeni okus #telesna vadba oblikuje duha in telo, saj omogoči boljše pomnjenje, umiritev in telesno pripravljenost, z vsem pa rasteta samospoštovanje in uspeh; #domov odneseš navodila za vadbo, ki ne presegajo dolžine tvitov; # če si zapomniš za celo življenje samo enega, zmagaš!

Foto Miran Kambič
Produkcija: Ph RED in Cankarjev dom, 2014/015
.
abonma D’Best, Cankarjev dom, 21. 2. 2015