saga PRAVI SVET

Danila-CarniinUkleti-smallČARNI ANGEL
444 str., lik. podoba Pina Špegel
UKLETI ANGEL
448 str., lik. podoba Sandra Pohole, K8Dzajn

za najstnice in najstnike po srcu

Kot najsodobnejše žanrske uspešnice, zato pa z najbolj vročim čaranjem s kamni in vedno bolj vročim prebujanjem telesnosti. Za mlade ter za vse ljubitelje žanrske literature izpod prstov spretne mojstrice! Odraščanje, najstniško iskanje prostora pod soncem, prva ljubezen, medgeneracijske težave, spopadanje s težavami domačega okolja, čaranje s kristali in še več, čisto prava navodila za uroke, prevare, spletke … hočem še in še!

Videz je vse. Seveda pa tudi vara!

MOJSTRICA ŽANRA NAS DRŽI NA VAJETIH NAPETEGA PRIČAKOVANJA. POMEMBNO BRANJE ZA MLADE IN ODRASLE

saga POZABLJENI

Natalija-Otrociin314-smallOTROCI AVALONA
424 str, lik. podoba Toni Anžlovar
314
374 str., lik. podoba Jelisaveta Đuričić in Jernej Kovač Myint

za pustolovke in pustolovce od 10 do 100 let in več

Mogočnost Gospodarja prstanov sreča igrivost Harryja Potterja in z njim odide do kralja Arturja, ki zavija v nekem zarukanem slengu, ter skozi dogodivščine Indiane Jonesa do modrosti Vojne zvezd. In se nadaljuje v peti dimenziji: kot če bi bil Tom Sawyer punca in bi živel v svetu Zahe Hadid, Jožeta Plečnika in Antonija Gaudija, njihov naročnik bi bil George Lucas, nepremičninski agent pa Dan Brown.
Odločitve so v rokah mladih!

OSUPLJIV PRVENEC IN PRAV TAKO DIVJE NADALJEVANJE ARHITEKTKE, KI JE POSTALA PISATELJICA

Salman Rushdie – Vzhod, Zahod

Vzhod, Zahod: Trikrat po tri zgodbe se berejo kot posladki za ljubitelje in poznavalce ter privlačna spodbuda za vse, ki se šele opogumljajo za branje del Salmana Rushdieja.

18. septembra 2012 je začel Rushdie po svetu predstavljati dolgo pričakovano avtobiografijo z naslovom Joseph Anton; tako se je po priljubljenih pisateljih Conradu in Čehovu v letih skrivanja poimenoval avtor, ki ga je 14. februarja 1989 iranski ajatola zaradi selektivnega pogleda v roman Satanski stihi obsodil na smrt s fatvo.

Tony Judt – Zatočišče spomina

Zbirka avtobiografskih spominskih zapisov, ki jih je avtor večinoma narekoval, ohromljen zaradi hude bolezni v zadnjem letu svojega življenja. Zadnje in na neki način najdragocenejše pisanje, ki ga je ustvaril svetovno priznani zgodovinar Evrope po drugi svetovni vojni in angažirani intelektualec ter mislec svojega časa, Tony Judt.

Knjigi je dodan tudi intervju z avtorjem, ki ga je prevajalka Kristina Božič opravila januarja 2010 na njegovem domu v New Yorku.

Natalija Nanevska Đuričić – Otroci Avalona

1. del sage POZABLJENI
likovna podoba Toni Anžlovar in Atelje zajci2
pustolovke in pustolovci od 10 do 100 let in več

Za mlade bralce in ljubitelje vrhunske pustolovske literature vseh starosti!
H kralju Arthurju pride najstnica iz Ljubljane in preživi v globokem svetu domišljije. Mitologija živi, dostop do nje pa … z mlado popotnico Beti skozi Tivoli do kralja Arturja.

Danila Žorž – Čarni angel

1. del sage Pravi svet
likovna podoba Pina Špegelin Atelje zajci2
za najstnice in najstnike po srcu

Za mlade bralke in bralce ter za vse ljubitelje vrhunsko napete literature: odraščanje, najstniško iskanje prostora pod soncem, prva ljubezen, čaranje s kristali, prevare … hočem še in še!

 

Eva Figes _ Pot nikamor

Pot nikamor je pronicljiva impresija o ljudeh, ki jih ideološki pogled na preteklost ni zmožen zajeti.
Eva Figes podobno kot Levi zavrne »žrtveniško kulturo« in strastno kritizira povojno politiko Izraela in ZDA, pri tem pa sioniste na nekaj mestih odkrito vzporeja z nacisti. (iz spremnega besedila dr. Mateje Ratej)

 

 

Christopher Hitchens – Bog ni velik

Sistematičen pregled učinkovanja religij na ljudi po svetu. Christopher Hitchens opisuje, kako si človek učinkovito prisvaja moč za uničevanje, kadar se skriva za dogmami, zapisanih v verskih besedilih. S soočanjem dejstev dokazuje, da je religija človekov izum.
Kljub kontroverzni temi delu ne moremo očitati nestrpnosti, saj ima avtor vedno pred očmi empirijo in se ne zateka k demagoškim pristopom.
Odličen prevod s kometarji in spremnim besedilom Dušana Rebolja!

 

John Carlin – Nepremagljiv

Zgodba o Nelsonu Mandeli (roj. 18. VII. 1918) je ena od najbolj osupljivih v sodobni zgodovini: borec za pravičnost, ki ga je zatiralski režim obsodil na doživljenjski zapor, je bil po 27 letih in pol l.1990 spuščen, tri leta zatem je dobil Nobelovo nagrado za mir in bil l. 1994 izvoljen za predsednika Južnoafriške republike. Po ukinitvi aparthaida je z vizionarsko potezo l. 1995 združil belo in črno raso na svetovnem prvenstvu v rugbyju, kakršnega svet še ni videl.
Dodana intenzivna spremna študija Marcela Štefančiča, jr.

Arsov Aleksander / Klemen Gorup – Moje ime je Torba, šolska torba

Duhovita slikanica, ki pomaga prvošolcem prebroditi prvotne težave, ki jih povzroči prehod iz vrtca v šolo.
Ob njej smo speljali dobrodelno akcijo zbiranja šolskih potrebščin za otroke s Kosova!

 

Arsov Aleksander / Klemen Gorup – Habe 777

Slikanica, kjer svinčnik Habe 777 pove svojo zgodbo o prijatelju prvošolcu

 

Boris Vian in Boris Pahor – Dezerter in Pot ponosa

Dezerter Borisa Viana v francoščini in v slovenskem prevodu (delo Borisa Pahorja ) ter z dodanim spremnim esejem profesorja Pahorja. Knjiga je nastala v času, ko je prof. Pahor prejel še eno najvišje francosko državno odlikovanje, red umetnosti in literature.
Ljubeče pismo mladim in vsem, ki želijo v težkih časih razmišljati ponosno, s svojo glavo.
Največ pameti, kar je gre v kuverto amerikanko!

ilustrirano, likovna podoba Samira Kentrić, bio- in bibliografija o obeh avtorjih, spremno besedilo urednica Tadeja Zupan Arsov.

 

Boris Pahor z urednico knjige