ATLAS BESED (Slovar tujk in domačinov)

v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom:
je nastal nov spletni portal – Atlas besed – Slovar tujk in domačinov. To je interaktivni slovar besed, ki ga vzpostavljajo otroci. Pet osnovnih gradnikov zabavnega pogleda na jezik se združenih poveže kot omnibus v igrani kratkometražni film z elementi animacije. Najstnika in mlajši otrok skozi igriv preplet besedila in slike s svojimi gosti pokažejo, da je verbalna artikulacija misli vse: osnova in bistvo sporazumevanja, temelj odnosov in ustvarjanja.
V menijih strežemo: SVEŽE DEFINICIJE, PREGOVORE IN REKE, IME & POMEN, HOMONIME & SINONIME ter ZGODBE od A do Ž
Na sporedu od junija 2013, obvestila o javnih snemanjih pa še prej!

 

ČRKOVNA LUKNJA

Črkovno luknjo si lahko pogledate na portalu RTV Slovenije

Otroški animirano-igrani filmček ČRkovNA luknja (25 min., scenarij TZA, režija Uroš Zavodnik, koprodukcija Ph RED in TV Slovenija, november 2011), je najbolj energičen in inovativen pristop k igrivosti besed za najmlajše in odraščajoče, kar jih je trenutno naokrog, sledi pa v svetu uveljavljenemu principu “gamefication”, igrifikacije.

Film je bil delan kot pilot/prva oddaja v seriji 25 (na vsako črko abecede).
Prvega smo bogato financirali sami s pomočjo Ministrstva za kulturo, za preostale TV še nima časa, čeprav so bili na TV nad izdelkom razen nekaj drobnjarij čisto navdušeni.

 

PRIMER LETEČEGA KOVČKA

Eden od šestih delov animirano-igranega filma Primer letečega kovčka.

Prva predstavitev dveh nanizank iz filma Primer letečega kovčka je bila na prireditvi Oko besede 26. septembra 2008 (v Murski Soboti, kjer podelijo letno nagrado za mladinsko književnost večernico). Urednik otroškega in mladinskega programa na RTV Slovenija Milan Dekleva nas je na podlagi minutke ogledanega filma nemudoma povabil na televizijo.