Abonma D’Best in Ta hud ter za izven, sobota, 15. marca, ob 18h, Cankarjev dom/Štihova dvorana, Ljubljana *
Kulturno-vzgojni program Cankarjevega doma

Kaj nam šepetajo modrosti iz starih časov? Presenetljivo: Da je slovanska kri neustrašna, igriva, ne tako zelo melanholična ali kar naprej hrepeneča, zato pa … iznajdljiva, pogumna in samozavestna. Če to ni popotnica za prihodnost! In iz teh spoznanj, ubranih v slovenski ljudski glasbi, je zrasla urbana stvaritev tria glasbenikov, ki verjamejo, da je v glasbi že od nekdaj veliko veselja. Zato so zlahka združili moči v duhovitem prepletu starega in novega.

Pred nami zazveni živahna in prav nič zaprašena plat ljudskega izročila: privlačno za ušesa mladih, pa tudi vseh zrelih, nostalgičnih in radovednih. V presenetljivo svežem elektro-rock (in malo blues in malo country:)) triu so:
takoj po zmagi na Emi flavtistka in pevka
TINKARA KOVAČ, idejni avtor, povzročitelj elektronskega hrupa in kitarist ALEKSANDER ARSOV ter energična jazz violinistka PETRA ONDERUFOVA.

produkcija: Ph RED, www.ph-red.si in Cankarjev dom, več v priponkah
 

»Na to preteklost bomo plesali še v prihodnosti!«
Mario Batelić, glasbeni kritik in urednik, poznavalec etno muzike

»Mladi od danes in jutri imajo radi plesno glasbo. In so prepričani, da so jo ravno oni izumili. No, ali pa youtube … Z EtnoKroniko pa glasno in jasno pokažemo, da so mladi in stari plesali in na ves glas peli priljubljene hite – že davno. In to nič manj poskočno kakor danes!« Aleksander Arsov, www.arsov.net

Foto: montaža in ilustracija Klemen Gorup

Lepa Anka * Tam dol na ravnem polju * Moje dekle je še mlada ja, ja * Adijo, pa zdrava ostani * Hiš’ca ob cest stoji * Goreči ogenj brez plamena * Dajte, dajte * Lan’ sem mu kup’la *
Dve leti in pol sva se midva ljubila * Oblaki so rdeči * Regiment po cesti gre

VABLJENI!
  TAdeja Zupan ARsov, P h RED, Bled 040  522 040
www.ph-red.net www.atlas-besed.net  www.arsov.net